Van wecken tot inmaken en brouwen
Lekker lang houdbaar
Fermenteren was nog nooit zo makkelijk dankzij de stappenplannen van fermenterenleren.nl. Geniet langer van fruit, groente en dranken. Micro-organismen als bacteriën, schimmels en gisten, veranderen tijdens het fermentatieproces de zuurgraad, smaak en geur. Kies hieronder een stappenplan waarover je meer wilt lezen. Bekijk ook alle benodigdheden die je kunt gebruiken bij inmaken, brouwen, wecken en andere fermentatieprocessen.

Stap voor stap fermenteren
Of je nu beginner bent of gevorderde, iedereen kan leren fermenteren. Met de stap-voor-stap handleidingen wordt inmaken, bottelen, wecken of brouwen nog makkelijker.
Kefir maken
Dit drankje zit boordevol probiotica.
Groenten fermenteren
Conserveer groenten om later te gebruiken.
Zuurkool inmaken
Leer hoe je deze winterse kost zelf inmaakt.
Zuurdesembrood maken
Rijk aan B-vitamines en goed voor de darmflora.
Kimchi maken
Mag in de Aziatische keuken niet ontbreken.
Overige stappenplannen: