Van wecken tot inmaken en brouwen

Lekker lang houdbaar

Fermenteren was nog nooit zo makkelijk dankzij de stappenplannen van fermenterenleren.nl. Geniet langer van fruit, groente en dranken. Micro-organismen als bacteriën, schimmels en gisten, veranderen tijdens het fermentatieproces de zuurgraad, smaak en geur. Kies hieronder een stappenplan waarover je meer wilt lezen. Bekijk ook alle benodigdheden die je kunt gebruiken bij inmaken, brouwen, wecken en andere fermentatieprocessen.


Stap voor stap fermenteren

Of je nu beginner bent of gevorderde, iedereen kan leren fermenteren. Met de stap-voor-stap handleidingen wordt inmaken, bottelen, wecken of brouwen nog makkelijker.

Kefir maken

Dit drankje zit boordevol probiotica.

Groenten fermenteren

Conserveer groenten om later te gebruiken.

Zuurkool inmaken

Leer hoe je deze winterse kost zelf inmaakt.

Zuurdesembrood maken

Rijk aan B-vitamines en goed voor de darmflora.

Kimchi maken

Mag in de Aziatische keuken niet ontbreken.