Leuk dat je op mijn website kijkt!

Mijn naam is Evelien en ik deel graag informatie en tips over fermenteren, zoals boekentips. Dit doe ik geheel kosteloos, omdat leren fermenteren geen ingewikkeld proces is. Iedereen kan fermenteren. Daar zijn geen moeilijke cursussen voor nodig. Fermenteren brengt bovendien gezondheidsvoordelen met zich mee. En ik ben van mening dat gezonde voeding voor iedereen beschikbaar moet zijn.

Als boerendochter groeide ik op in hartje Betuwe. Wist je dat ons vee gefermenteerde mais en gras kreeg als het ’s winters op stal stond? Inmiddels heb ik een moestuin op diezelfde boerderij waar ik mijn jeugdjaren doorbracht. Het fruit en de groenten die ik hier verbouw vries of maak ik zelf in. Door de producten bijvoorbeeld te drogen, te koken of te fermenteren.

De kunst van het leren fermenteren werd vroeger van generatie op generatie overgegeven. Zo fermenteerde mijn oma ook haar eigen groenten, afkomstig van onze boerderij. Helaas heeft zij mij niet meer kunnen leren fermenteren. Maar door mezelf in het onderwerp fermentatie onder te dompelen, heb ik me de techniek eigen gemaakt.

Mijn interesse in een gezonde levensstijl gaat overigens verder dan alleen voeding. Ook heb ik een passie voor bewegen. Niet voor niets heb ik hier deels mijn werk van gemaakt. Zo heb ik een opleiding tot orthomoleculair adviseur gedaan. En ben ik afgereisd naar India om daar een yoga-opleiding te doen. Op eigen bodem heb ik meerdere fitnessopleidingen gevolgd, waaronder die tot CrossFit-coach.

Zoals ik al eerder zei is dit platform over fermenteren gratis. Wil je toch een steentje bijdragen, waardoor ik door kan gaan met het maken van content? Klik op de affiliate-linkjes die ik op de pagina’s heb toegevoegd. Van jouw bestelling krijg ik dan een kleine commissie.

Dank je wel!

Liefs,

Evelien