Kombucha zelf maken met deze boeken

Kombucha is een frisse drank en al jaren razendpopulair in Japan. De laatste jaren ontdekken ook meer en meer mensen in de westerse wereld deze gefermenteerde thee. En het mooie is: je kunt kombucha ook nog eens heel makkelijk zelf maken. Handige boeken over kombucha wijzen je daarbij de weg.

1. Kombucha zelf maken, Louise Avery

Dat Kombucha gefermenteerde thee is wist je misschien al. Maar dat de thee ook nog eens rijk is aan probiotica? Dat en meer lees je in het boek Kombucha zelf maken. De schrijfster is eigenaar van een kombuchabrouwerij. Ze neemt je mee in de wereld van kombucha en laat je kennis maken met de vele gezondheidsvoordelen. Ook geeft ze handleidingen hoe je verschillende soorten kombucha kunt maken. Bijvoorbeeld door het toevoegen van fruit.

2. Big Book of Kombucha, Hannah Crum

Dit boek laat je zien hoe leuk het is om zelf Kombucha te maken. Van uitleg over de basics van kombucha tot recepten. In totaal vind je in dit Engelstalige boek over het maken van kombucha meer dan 286 smaakcombinaties. Ook recepten wat je met de gefermenteerde thee zoal kunt maken tref je in het boek. In totaal heeft het naslagwerk zo’n 400 pagina’s. Genoeg om jou alle facetten van kombucha te leren!

3. Kefir & Kombucha, Sebastian Landaeus Nina Lausecker

Dit boek bevat de basishandleidingen zodat jij kefir (gefermenteerde zuivel) en kombucha kunt maken. Laat je verrassen door zo’n 40 recepten. Volgens de schrijvers zijn de twee dranken het gezonde alternatief van frisdranken.

Bekijk alle boeken over kombucha maken >>

Tags

Comments are closed